Sunday, April 25, 2010

Kasih ibu membawa ke syurga, Kasih bapa membawa bahagia
Kasih ibu membawa ke syurga, kasih bapa membawa bahagia. Itulah yang selalu kita dengar dan ungkap. Kita yang masih ada ibu dan bapa mungkin tidak pernah merasa kehilangan, namun bagi mereka yang kehilangan kedua-duanya pasti pilu dan hiba mengenangkan saat manis dan indah bersama mereka. Kita sebagai manusia kadangkala leka mengejar impian dan cita-cita sehingga terlupa jasa kedua orang tua. 

Saya terbaca suatu ruangan di majalah Nur keluaran bulan Mei 2010, penulis menceritakan pengalaman  seorang pendidik bernama Shakirah Ishak yang kehilangan kedua ibu bapa dalam tahun yang sama dalam jarak yang dekat. Berat sekali dugaan yang dihadapi oleh Shakirah. Pesanan Shakirah kepada kita semua yang membaca ceritanya, "Sayangilah ibu dan ayah anda selagi mereka masih ada. Baliklah selalu untuk menjenguk dan berjumpa mereka. Jangan sampai mereka sudah tiada baru keinginan itu timbul. Waktu itu semuanya sudah terlambat. hendak menyesal pun tiada gunanya." 

Jika berminat nak tau  kisah Shakirah Ishak, baca lah majalah Nur keluaran bulan Mei 2010 ini pada ruangan hikmah muka surat 93. Banyak manfaat yang kita perolehi dari perkongsian cerita oleh penulis Noraznina Ismail.1 comment:


  1. SAYA SANGAT BERSYUKUR ATAS REJEKI YANG DIBERIKAN KEPADA SAYA DAN INI TIDAK PERNAH TERBAYANKAN OLEH SAYA KALAU SAYA BISA SEPERTI INI,INI SEMUA BERKAT BANTUAN MBAH RAWA GUMPALA YANG TELAH MEMBANTU SAYA MELALUI NOMOR TOGEL DAN DANA GHAIB,KINI SAYA SUDAH BISA MELUNASI SEMUA HUTANG-HUTANG SAYA BAHKAN SAYA JUGA SUDAH BISA MEMBANGUN HOTEL BERBINTANG DI DAERAH SOLO DAN INI SEMUA ATAS BANTUAN MBAH RAWA GUMPALA,SAYA TIDAK AKAN PERNAH MELUPAKA JASA BELIAU DAN BAGI ANDA YANG INGIN DIBANTU OLEH RAWA GUMPALA MASALAH NOMOR ATAU DANA GHAIB SILAHKAN HUBUNGI SAJA BELIAU DI 085 316 106 111 SEKALI LAGI TERIMAKASIH YAA MBAH DAN PERLU ANDA KETAHUI KALAU MBAH RAWA GUMPALA HANYA MEMBANTU ORANG YANG BENAR-BANAR SERIUS,SAYA ATAS NAMA PAK JUNAIDI DARI SOLO DAN INI BENAR-BENAR KISAH NYATA DARI SAYA.BAGI YANG PUNYA RUM TERIMAKASIH ATAS TUMPANGANNYA.. BUKA DANA GHAIB MBAH RAWA GUNPALA

    ReplyDelete